Het Dakpark Rotterdam is een park bovenop een kilometer lange winkelstrip in de Vierhavenstraat in Delfshaven. Stichting Dakpark is de stichting van bewoners die verschillende werkgroepen aanstuurt (allemaal vrijwilligers): toezichthouders, gidsen, activiteitencoördinatie, groengroep en de buurttuin (met ouder-kindtuintjes, moestuinen en een schapenwei).

De Stichting werkt hierin samen met de Gemeente Rotterdam en Hoek Hoveniers. Hoek Hoveniers is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en onderhoud van het park. Hoek heeft mij gevraagd om als intermediair te fungeren tussen de bewoners van Stichting Dakpark en de technische onderhoudsmannen van Hoek Hoveniers om deze samenwerking soepel te laten verlopen.

Gezamenlijk hebben we een systeem voor wederkerigheid ontwikkeld: wat de Stichting aan het onderhoud in het park doet, krijgt zij van Hoek terug in de vorm van bijvoorbeeld coaching on the job, een cursus fruitbomen snoeien of materieel, zoals heggensharen of harken.

Daarnaast hebben we een kennismakingscarrousel georganiseerd waar bewoners konden kennismaken met zowel de mannen van Hoek als de vrijwilligers van de Stichting en waarbij zij mee konden doen met de verschillende soorten onderhoud, en ook zelf het gras mochten maaien met de robotmaaier of de grote maaimachine.