Tijdens het werken met kinderen en jongeren in complexe achterstandswijken werd het mij duidelijk dat ik daar meer mee wilde en kon doen. Ik ging de diepte in en vond mijn draai in de integratieve kindertherapie.

Nu voer ik naast mijn omgevingstechnologische werk mijn eigen praktijk 'Karin Mulder Integratieve Kindertherapie' (www.kmikt.nl). Integratieve Kindertherapie (IKT) gaat ervan uit dat alles met elkaar in verband staat; lichaam, gedrag, denken, gevoel, emoties, cultuur, spiritualiteit en relaties. Relaties binnen het gezin, de familie en daarbuiten: op school, de opvang, de sportclub en met vriendjes/vriendinnetjes.

Kracht van binnenuit

De basisgedachte van Integratieve therapie is dat elk kind de wijsheid en kracht in zich heeft om gelukkig te worden. Elk kind beschikt over eigen hulpbronnen en heeft uiteindelijk voldoende zelfoplossend vermogen in zich. Soms kan je kind die kracht even niet vinden en dan geeft het vaak signalen af: hij of zij is plotseling boos, verdrietig, angstig, zeurt of dramt veel of is vaak ongehoorzaam. Ook stille en teruggetrokken kinderen willen je meestal iets duidelijk maken.

Mijn rol als integratief kindertherapeut is om een kind die kracht van binnen te laten (her)vinden zodat het weer makkelijker en gelukkiger zijn eigen weg kan gaan.

  • foto1
  • foto2
  • foto2

Voordelen van Integratieve Kindertherapie:

- géén wachtlijst

- géén verwijzing nodig

- effectief en kortdurend

- mogelijk (gedeeltelijk) vergoed

Zie voor meer info: www.kmikt.nl 

karin@kmikt.nl / 06 2453 8464